Murdoch ontmoet familie vermoorde Milly

De topman van het mediaconcern News Corp, Rupert Murdoch, heeft zich persoonlijk verontschuldigd bij de familie van het vermoorde meisje Milly Dowers, van wie de telefoon was afgeluisterd door News of the World.

Het meisje werd in 2002 vermoord. Nadien bleek dat haar telefoon gehacked was door reporters van News of the World en dat daarbij een aantal boodschappen op haar voicemail gewist waren. Dat zette de politie en de familie op het verkeerde spoor.

Murdoch heeft de familie van het meisje nu ontmoet in een hotel in Londen en heeft zijn oprechte verontschuldigingen aangeboden.

Murdoch biedt ook de andere slachtoffers van de afluisterpraktijken van News of the World zijn excuses aan in een advertentie die onder de titel  "We are sorry" zal verschijnen in alle nationale dagbladen in Groot-Brittannië.

"De taak van News of the World was om mensen voor hun verantwoordelijkheid te plaatsen, maar als het op ons zelf aankwam, hebben we gefaald", schrijft Murdoch.

"Deze serieuze fout spijt ons. We willen onze grote spijt betuigen aan de mensen die erdoor getroffen zijn", aldus Murdoch. "De volgende dagen zullen we verdere stappen ter zake nemen en zullen we de schade die geleden is vergoeden. U zal nog van ons horen", zo besluit Murdoch zijn boodschap.

Het afluisterschandaal bij News of the World bracht Murdoch ertoe het weekblad op te doeken en zijn bod op de Britse zender BSkyB in te trekken. De hoofdredacteur van News of the World, Rebekah Brooks, heeft eerder vandaag aangekondigd dat ze opstapt bij News Corp.