Reclamemaker Schamp verliest van Dedecker

De rechtbank heeft reclamemaker Wim Schamp ongelijk gegeven in zijn strijd tegen LDD en voorzitter Jean-Marie Dedecker. Het dispuut ging over de partijnaam en het -logo.
Door de hetze bood Schamp in 2009 het logo een tijdlang op eBay aan.

Bij de federale verkiezingen van 2007 haalde de nieuwe partij Lijst Dedecker van Jean-Marie Dedecker 6,5 procent, een onverwachte doorbraak. Enkele dagen later deponeerde Schamp de partijnaam en het partijlogo bij de rechtbank van koophandel. Hij deed dat in eigen naam en zonder dat de partij of Dedecker zelf van iets wist.

Dedecker stapte naar de rechter omdat Schamp de rechten op de naam en het logo niet wilde afstaan.

Op 1 juli heeft de rechtbank van koophandel in Brussel het depot vernietigd. "Het gaat om een depot te kwader trouw", oordeelt de rechter. "De naam en het logo werden ook niet gedeponeerd om het eigen werk te beschermen." Schamp (kleine foto) is nu dus de rechten op de naam en het logo kwijt. Voorzitter Jean-Marie Dedecker reageert tevreden.

Lijst Dedecker is intussen omgedoopt tot LDD, wat nu staat voor Libertair, Direct en Democratisch.