Replica van het "Up"-huis staat te koop

Wie genoten heeft van de animatiefilm "Up" en zin heeft in een verhuizing naar de VS, zal het misschien als muziek in de oren klinken: in een Amerikaans stadje in de buurt van Salt Lake City staat een huis te koop dat identiek is aan het beroemde huis uit de animatiefilm.

Wie interesse heeft om rond te lopen in het beroemde huis, zal daarvoor flink in de geldbuidel moeten tasten. Pas wie minstens 399.000 dollar (284.000 euro) neertelt, kan zich de trotse eigenaar noemen van het "Up"-stulpje.  Een deel van het geld gaat naar een goed doel. De vrees om in een illegaal huis te wonen is onterecht, want volgens de Britse krant Daily Mail hebben zowel Disney als Pixar hun fiat gegeven voor de bouw van het huis.

De bouwfirma is alleszins niet over een nacht ijs gegaan, want met alle details werd rekening gehouden. Net zoals in de film is ook de levensechte woning voor een deel roze, geel en groen geverfd. Ook de roze raamkozijnen en het witte hek rondom de tuin werden overgenomen. De vier slaapkamers en de windhaan op het huis maken het helemaal af.

Voor wie ervan droomt om ook met dit huis naar verre oorden te vliegen, is er slecht nieuws: de ballonnen uit de animatiefilm ontbreken in het echt. De afwezigheid van een norse oude man kan dit gemis enigszins compenseren.

lees ook