Voshaai legt zich niet zomaar neer bij vangst

David Saldamando en Scotty Westgaard zijn twee fervente vissers. Vanuit hun kajak proberen ze hun grenzen te verleggen door voor hun eigen camera te poseren met de gevangen vis. Althans, dat is het normale scenario. Een voshaai kon zich daar niet in vinden en hij sleurde Saldamando mee het water in.

Ruim een halfuur lang was David Saldamando verwikkeld in een hevige strijd met een bijna drie meter lange voshaai. Net op het moment dat hij dacht de situatie eindelijk onder conotrole te hebben, slaagde de vis erin zich los te maken uit de omknelling. De haai deed dit met zoveel kracht dat de kajak kantelde, waardoor de kompaan van Westgaard plots in het water terechtkwam, terwijl op enkele luttele centimeters de vlijmscherpe tanden van de voshaai zijn lichaam passeerden.

“Ik voelde dat ik de greep op de vis aan het verliezen was”, geeft David Saldamando nadien toe in de talkshow “Good Morning America” van ABC. “En voor ik het goed en wel besefte, lag ik in het water.”

Vanaf dat moment kon de strijd tussen mens en haai echt beginnen. In de achtergrond krijgt hij steun van zijn kajakmaat Westgaard. Maar die kan alleen maar toekijken en hopen dat de haai – die onder Saldamando zwemt – geen hap neemt uit zijn been of zijn dij. “Uiteindelijk ben ik er dan toch in geslaagd om de haai met brute kracht tegen te houden”, besluit Saldamando.

lees ook