Wandelroute en tentoonstellingen voor Raveel

In het Oost-Vlaamse Machelen, deelgemeente van Zulte, is vanavond de 90e verjaardag gevierd van Roger Raveel. De kunstschilder heeft onder meer een 3,7 kilometer lange wandelroute geopend die langs het Roger Raveelmuseum loopt.

De wandelroute die naar aanleiding van Raveels 90e verjaardag werd uitgestippeld, loopt onder meer langs zijn driedelig kunstwerk "De palen van het onbeperkte", zijn ouderlijk huis en de gemeenteschool waar hij in de jaren 60 zijn atelier had.

Na de opening van de route door Raveel zelf, is ook de poëziebundel "Mengelgedichten" voorgesteld als hommage.

Daarnaast vinden er ook verschillende tentoonstellingen plaats om de veelzijdigheid van Raveel in de verf te zetten. Zo is in het Roger Raveelmuseum zelf een tentoonstelling te zien over de internationale contacten van Raveel tijdens zijn verblijf in het Italiaanse stadje Albisola in 1962. In "'t Biechtstoeleke" in Machelen worden dan weer 25 vroege werken van Raveel getoond, afkomstig uit privécollecties.