Winnaar van Euro Millions is Schots koppel

De winnaar van de prijzenpot van 185 miljoen euro van Euro Millions in Groot-Brittannië, heeft zich gemeld. Dat heeft de Britse Nationale Loterij bekendgemaakt. Het gaat om een koppel uit Falkirk, in Schotland.

Afgelopen week ging een Brit aan de haal met de superpot van 185 miljoen euro van Euro Millions. Dat is het hoogste bedrag dat ooit bij de Europese staatsloterij werd gewonnen. Het bedrag werd bereikt na verschillende opeenvolgende trekkingen waarbij er geen winnaar was in rang 1.

De winnaar heeft zich gisteravond gemeld bij de Britse Nationale Loterij. Het gaat om een koppel uit Falkirk,een dorpje niet ver van Edinburgh in Schotland. Het prijzengeld van 185 miljoen euro is al uitbetaald. Het koppel belandt met de prijzenpot op de 430e plaats van de Sunday Times Rich List 2011.

Groot-Brittannië telt wel meer mensen die het grote geld van Euro Millions gewonnen hebben. In oktober vorig wonnen twee anonieme Britten respectievelijk 128 miljoen en 95 miljoen euro. In 2010 ging een echtpaar uit Gloucestershire aan de haal met 64 miljoen euro.