"Benidorm bastards" maken opwachting op BBC

Het bekroonde verborgen cameraprogramma "Benidorm bastards" zal binnenkort ook te zien zijn op de Britse openbare omroep BBC. Het succesformat rond de brutale oudjes is in totaal al aan meer dan twintig landen verkocht.

Enkele maanden geleden geleden kocht ook de Amerikaanse zender NBC, een van de grootste tv-stations van de VS, de rechten op het programma waarin senioren jongeren te grazen nemen. Het programma wordt er gepresenteerd door Betty White, de 89-jarige actrice bekend van de tv-serie "Golden girls".

Ook onder meer Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland, Griekenland, Israël, Zweden en Zuid-Korea hebben hun eigen versie van "Benidorm Bastards". Aan dat lijstje kunnen nu ook het Verenigd Koninkrijk en Australië toegevoegd worden.

Tim Van Aelst van productiehuis Shelter is alvast enthousiast. “Momenteel ben ik nog volop bezig met de productie in de VS. Hierna reis ik meteen door naar Londen om hetzelfde te doen voor BBC1. Het zijn drukke maar zeer boeiende tijden.” In Australië start televisiezender Foxtel over een vijftal weken met de opnames in Sydney.

"Benidorm bastards" won vorig jaar de Gouden Roos, de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie.  De reeks kreeg onlangs ook twee prijzen op het World Media Festival in Hamburg.