Chávez weer naar Cuba voor kankerbehandeling

De Venezolaanse president Hugo Chávez gaat opnieuw naar Cuba om zich voort te laten behandelen voor zijn kanker. Hij heeft daarvoor de toestemming gevraagd aan het parlement.

"Ik heb de toelating gevraagd om vanaf zaterdag 16 juli te mogen afwezig zijn voor een behandeling in Havana", kondigde de 56-jarige president gisteren aan. De toelating van het parlement is nodig volgens de Venezolaanse grondwet.

Chávez keerde begin deze maand terug naar zijn land, na meer dan een maand op Cubaanse bodem te hebben vertoefd. Daar werd een tumor in de onderbuik verwijderd. De nieuwe behandeling maakt deel uit van de tweede fase, met onder meer een chemokuur.

"Ik ben er zeker van dat de tweede fase ertoe zal bijdragen om het pad van het herstel van mijn gezondheid te volgen", zei de president tegen de pers op de trappen van zijn presidentieel paleis. Het is niet duidelijk hoe lang Chávez deze keer in Cuba zal blijven.