Cipiers in Everberg werken zondag normaal

Vanaf morgen zullen de cipiers in de gesloten jeugdinstelling van Everberg opnieuw normaal aan het werk gaan. De voorbije twee weken waren er dagelijks werkonderbrekingen.

De acties waren uitgebroken nadat de regering het maximaal aantal jongeren dat in Everberg kan worden opgesloten, had opgetrokken van 30 naar 40. Er waren ook klachten van de cipiers over de werking van de instelling.

Daarom hadden de cipiers de voorbije twee weken dagelijks enkele uren het werk neergelegd. Eerder deze week was er een voorakkoord gesloten met het kabinet van minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V), maar omdat dat nog niet op papier stond, waren er nog spanningen.

Nu is dat wel het geval en gaan de cipiers dus opnieuw aan het werk. Er komen geen extra cipiers in Everberg, al hadden de vakbonden daarom gevraagd. Wel komen er communicatiesystemen voor walkietalkies en nieuwe bewakingscamera's. Er komt ook meer overleg tussen de cipiers en de opvoeders in de instelling.