Drie minderjarigen opgepakt voor overval in metro

De Brusselse politie heeft gisteren drie minderjarigen opgepakt die de dag voordien een brutale overval hadden gepleegd in het metrostation West. Daarbij was een 55-jarige man ernstig gewond geraakt.

De overval gebeurde donderdagavond omstreeks 22.30 uur. Het slachtoffer werd door vier jongeren langs achter benaderd en overvallen. De man kreeg verschillende klappen en viel op de grond, waar de jongeren op hem bleven trappen en slaan. Daarna gingen ze ervandoor met zijn gsm en portefeuille.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Sint-Anna-en-Sint-Remiziekenhuis en was zo zwaar onder de indruk van de feiten dat hij nog niet kon verhoord worden. Het hele incident was wel gefilmd door de bewakingscamera's van het metrostation en op basis daarvan kon de politie drie verdachten oppakken. De vierde blijft voorlopig spoorloos.

De drie bekenden dat ze bij de feiten aanwezig waren, maar schuiven de schuld naar elkaar door. Ze waren nog niet bekend bij politie of gerecht. Het parket heeft het drietal doorverwezen naar de jeugdrechter met de vraag hen op te sluiten in een gesloten jeugdinstelling.