Frans Bauer-familiedag wordt geannuleerd

De Frans Bauer-familiedag, die morgen in Middelkerke zou plaatsvinden, is door het gemeentebestuur geannuleerd. Het evenement, waarop de Nederlandse charmezanger zou optreden, gaat niet door door de slechte weersverwachtingen.

Door de wind en de regen waren er ook al problemen bij het opstellen van het podium op het strand. Naast Frans Bauer stonden ook Sam Gooris, X-Session, Zohra en Dj Kelly Pfaff op de affiche.

"De beslissing is genomen uit veiligheids- en klimatologische overwegingen", zegt schepen voor Toerisme Johnny Devey (Open VLD). "Er waren al 4.500 kaarten verkocht, maar we verwachten zeker bij droog weer nog veel meer fans."

Het gemeentebestuur hoopt de familiedag op een latere datum te kunnen organiseren. "Verkochte kaarten blijven dan geldig, maar concrete informatie over de afhandeling is er nog niet."  Bauer is onder meer bekend van "Heb je even voor mij". Er is een realitysoap over zijn leven gemaakt en hij heeft in Nederland ook een reeks afleveringen van het verborgen cameraprogramma "Bananasplit" gepresenteerd.