Gents museum gratis door drukfout in brochure

Het Gentse Museum voor Schone Kunsten is tijdens de Gentse Feesten volledig gratis voor alle bezoekers. Dat had alleen voor Gentenaars moeten zijn, maar door een drukfout in het officiële programma van de feesten kunnen alle bezoekers van deze actie genieten.

Tijdens de Gentse Feesten zijn traditiegetrouw alle Gentse musea gratis voor Gentenaars. Het officiële programma van de Gentse Feesten vermeldde echter dat het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in het Citadelpark gratis was voor alle bezoekers.

Het stadsbestuur laat de drukfout het feestgebeuren echter niet verpesten en besloot iedereen zonder te betalen toe te laten in het museum. Ook de audiogidsen in het museum zijn gratis.

Het MSK is van 16 juli tot en met 24 juli open van 10 tot 18 uur. In de andere musea in de stad moeten niet-Gentenaars wel betalen.

lees ook