Grote verkeersdrukte naar zuiden van Frankrijk

Dit weekend is het eerste wisselweekend van de zomer. Dat leidt traditioneel tot grote verkeersdrukte in Europa. Vandaag lagen de grootste problemen in Frankrijk en in Zwitserland. Rond 13.30 uur stond er 515 kilometer file in Frankrijk.

In Frankrijk stond de file vooral richting zuiden in de Rhonevallei op de A7, op de A9 Orange-Spanje en op de A10 Parijs-Bordeaux. Voor de terugkeer waren er minder problemen en ook richting noorden stonden de meeste files op de A9 Spanje-Orange en de A7 Orange-Lyon.

In Zwitserland was er erg moeilijk verkeer aan de Sankt-Gothardtunnel in beide richtingen: rond 14 uur, op het hoogtepunt van de drukte, was er 11 kilometer file en anderhalf uur wachttijd richting zuiden en 10 kilometer file met tot tweeënhalf uur wachttijd richting noorden.

Ook aan de Italiaanse grens in Chiasso was het in beide richtingen aanschuiven. Verder was er vertraagd verkeer op de A13 Chur-San Bernardino richting zuiden. In Oostenrijk en Duitsland waren er vandaag geen noemenswaardige problemen.

Het laatste weekend van juli (30-31) en het eerste van augustus (6-7) beloven de drukste van de zomer en heel het jaar te worden.