Jennifer Lopez en Marc Anthony gaan uit elkaar

De Amerikaanse zangeres en actrice Jennifer Lopez en haar echtgenoot, zanger Marc Anthony, gaan scheiden. Dat hebben ze bekendgemaakt aan het magazine People. Het koppel was zeven jaar getrouwd en heeft twee kinderen.

"Het was een zeer moeilijke beslissing om te nemen. Maar we zijn er samen uitgeraakt", luidt het in een gemeenschappelijke mededeling aan het magazine. De twee beroemdheden vragen om hun privacy te respecteren.

De 41-jarige Lopez, ook bekend als J.Lo, trouwde in juni 2004 in het geheim met de één jaar oudere Marc Anthony. Beiden hebben Puerto-Ricaanse roots. Het huwelijk werd afgesloten in de wijk Beverly Hills in Los Angeles. Het echtpaar kreeg twee kinderen: de tweeling Max en Emme, intussen drie jaar oud.

Voor Lopez is het haar derde scheiding. Daarnaast was ze ook een tijdlang samen met acteur Ben Affleck en rapper Sean "P.Diddy" Combs. Ook Anthony scheidde al twee keer, maar dan wel van dezelfde vrouw, zijn eerste echtgenote Dayana Torres, een voormalige Miss Universe.