Murdoch verliest weer een van zijn luitenanten

Les Hinton, een van de topfiguren in het media-imperium van Rupert Murdoch, heeft ontslag genomen. Hinton, die nu het Amerikaanse mediabedrijf Dow Jones leidde, stond aan het hoofd van de Britse krantendivisie News International toen daar afluisterpraktijken plaatsvonden.
Les Hinton

Hinton was al een ruim een kwarteeuw actief bij de News Corporation van Murdoch. Hij leidde News International van 1995 tot 2007, toen daar afluisterpraktijken plaatsvonden. Eerder gisteravond raakte ook al het ontslag bekend van Rebekah Brooks, de huidige topvrouw van News International. De ontslagen komen er na het afluisterschandaal door de Britse boulevardkrant News of the World, die vorige week werd opgedoekt. 

Intussen heeft mediamagnaat Murdoch zijn verontschuldigingen aangeboden én gaat hij getuigen voor een parlementaire commissie, maar de storm lijkt nog niet te gaan liggen. In een mededeling nam Murdoch "met grote droefheid" akte van het ontslag van Hinton.