PVV zet Belgische medewerker op non-actief

In Nederland heeft de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders een medewerker van de partij op non-actief gezet. Het gaat om de Belg Sam van Rooy. Hij had enkele in boerka geklede vrouwen in Scheveningen uitgemaakt voor "tuig".

Sam van Rooy, een Belgische publicist die kritische teksten heeft geschreven over de islam, filmde de vrouwen terwijl ze door een winkelcentrum liepen en plaatste het filmpje op YouTube en Facebook.

Op zijn Facebook-pagina schreef hij als begeleidende tekst: "Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?”

Dit ging voor de partij van Wilders (kleine foto) te ver. In een verklaring meldt de PVV dat het jammer is dat de vrouwen een boerka dragen en dat de PVV voor een verbod is, "maar deze vrouwen zijn geen tuig". Daarom heeft de fractie van de Tweede Kamer Van Rooy geschorst.

Het gewraakte filmpje is inmiddels van Facebook en YouTube verwijderd.