Tax-on-web klokt af op record van 2.227.345

Dit jaar hebben 2.227.345 Belgen hun belastingaangifte elektronisch ingediend via de website Tax-on-web. Dat is een record. De elektronische belastingaangifte moest ten laatste om middernacht binnen zijn.

Vorig jaar hadden 2.160.328 Belgen hun aangifte elektronisch ingediend bij het aflopen van de deadline. Eerder deze week was al duidelijk dat Tax-on-web opnieuw een recordaantal gebruikers zou halen. Donderdag stond het aantal namelijk al op 2.161.239.

De voorbije dagen hebben nog eens 60.000 Belgen de weg naar de website gevonden. Om 7 uur vanmorgen stond de teller op 2.227.345. Op die manier hebben er dit jaar ongeveer 67.000 Belgen meer dan vorig jaar Tax-on-web gebruikt. Voor de papieren aangifte was het al te laat, die moest al op 30 juni in de bus van de taxatiekantoren liggen.

Boekhouders en consultants die de elektronische aangiften voor rekening van hun klanten invullen, krijgen wel nog tijd tot 31 oktober. Die aangiften gebeuren ook via Tax-on-web, dus het is in feite nog tot dan wachten op een definitieve eindbalans voor de onlinetoepassing.