Ligt ex-president Hosni Moebarak in een coma ?

Er is onduidelijkheid over de gezondheidstoestand van de gewezen Egyptische president Hosni Moebarak. Volgens zijn advocaat ligt hij in een coma, maar dat wordt ontkend door het ziekenhuis waar hij verblijft.

Hosni Moebarak verblijft sinds februari in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. Hij moest toen afstand doen van de macht na gewelddadige straatprotesten.

In april werd hij opgenomen in het ziekenhuis nadat hij een hartaanval zou gekregen hebben tijdens een verhoor. Zijn toestand zou nu verslechterd zijn. Volgens zijn advocaat heeft hij  een beroerte gehad en ligt hij in een coma, volgens het ziekenhuis waren er enkel problemen met zijn bloeddruk en is zijn toestand stabiel.

Volgende maand moet Moebarak zich normaal gezien in Caïro verantwoorden voor de rechter, voor de vele doden die gevallen zijn tijdens de volksopstand in Egypte. Moebarak is 83, hij was 30 jaar lang president.