Na goedkoopste auto gaat Tata voor goedkoopste huis

Het Indiase concern Tata wil, na de goedkoopste auto ter wereld, nu ook het goedkoopste huis bouwen. Ongeveer 500 euro zou het kosten, bedoeld voor de miljoenen Indiërs die nu nog in een ellendig hutje leven.

Tata wil vanaf volgend jaar een zelfbouwkit aanbieden waarin een plat dak, deur, ramen, en vloer zitten, schrijft de website van de Amerikaanse televisiezender CNN.

Het prefabhuis zou binnen de week geïnstalleerd kunnen worden, op voorwaarde dat de koper over een stuk grond beschikt. Het basismodel is 20 vierkante meter groot. Er zouden echter ook duurdere versies beschikbaar zijn, met een veranda of zonnepanelen bijvoorbeeld.

De goedkope woning is naar verluidt bedoeld voor de miljoenen Indiërs die nu nog in ellendige omstandigheden leven, vooral op het platteland. Zij kunnen alleen maar dromen van een echt huis en moeten zich tevreden stellen met een woning van modder en stro.

Tata test momenteel prototypes van het prefabhuis uit. Volgend jaar zou het Indiase concern met de verkoop willen starten. In 2009 bouwde de groep de Nano (foto bovenaan), de goedkoopste wagen ter wereld.

lees ook