Nieuwste Harry Potter breekt ook records in de VS

"Harry Potter and the Deathly Hallows, deel II", de nieuwste film van Harry Potter, heeft op zijn eerste releasedag in de Verenigde Staten en Canada een recordopbrengst opgeleverd. Volgens verdeler Warner Bros zou de film vrijdag 92,1 miljoen dollar hebben opgebracht in Noord-Amerika.

Het vorige record dateert van 2009. De film "Twilight Saga: New Moon" bracht toen op de eerste releasedag 72,7 miljoen dollar op.

Verwacht wordt dat de nieuwe Potter ook het record voor het volledige weekend zal verslaan. Dat record staat op naam van Batman, meer bepaald "The Dark Knight" uit 2008. Toen die in de zalen in Noord-Amerika kwam, bracht hij het eerste weekend 158 miljoen dollar op.

Ook in verschillende andere landen verbrak de laatste "Harry Potter"-film de voorbije dagen het record van de beste openingsdag, onder meer in Australië, Italië en Zweden. De film wordt sinds deze week ook in de Belgische zalen vertoond. Tijdens zijn openingsdag had de film in ons land een box office van 1.022.990 euro en bekeken 105.000 fans de film.