Ook het hart van Otto von Habsburg is begraven

In een abdij in Hongarije is de urne bijgezet met het hart van Otto von Habsburg, de oudste zoon van de laatste keizer van Oostenrijk-Hongarije. Gisteren is hij begraven in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, in de keizerlijke crypte.
De urne met het hart van Otto von Habsburg

Het is een traditie van de Habsburgers dat hun hart apart begraven wordt. Ze zetten daarmee een traditie voort van een aantal middeleeuwse aristocraten en koningen.

Zo is het hart van de Engelse koning Richard I Leeuwenhart begraven in Rouen in Normandië en zijn lichaam in Anjou, het hart van de Schotse koning Robert the Bruce ligt in de abdij van Dunfermline, zijn hart in de Melrose-abdij.

De Habsburgers worden begraven in de Keizerlijke crypte in de Augustijnenkerk in Wenen waar 154 stoffelijke resten liggen. De harten van 54 onder hen zijn ook in Wenen bijgezet, in een crypte in de Stephansdom. Het was echter de uitdrukkelijke wens van Otto von Habsburg dat zijn hart zou bijgezet worden in Hongarije. Zo wilde hij zijn gehechtheid aan dat land, ooit een deel van de Habsburgse Oostenrijks-Hongaarse Dubbelmonarchie, tonen.