Verlaten stranden en uitgeregende wandelaars

"Wat een weer", je hoort de uitdrukking dezer dagen steeds vaker bij slager en bakker. Vorige week beleefden we al de koudste julidagen sinds 2002 en afgelopen nacht viel 10 tot 20 liter water per vierkante meter. En nee, de vooruitzichten zijn niet rooskleurig.

"We krijgen zon en wolken, af en toe buien, plaatselijk zelfs onweer. Maxima van 14 tot 20 graden. Het kan stevig waaien, aan zee rukwinden tot 70 kilometer per uur. Ook morgen wisselvallig met felle buien, vooral aan de kust. De rest van de week blijft het wisselvallig en fris."  Zo klonk het vanmiddag in het radionieuws.

Met alle gevolgen vandien. Afgelastingen en minder volk op de Gentse Feesten, uitgeregende concerten,... Maar vooral een klein drama voor vakantiegangers die aan de kust hoopten te genieten van wat zomerweer. 

Klik hierboven op de fotoreeks voor een impressie van een "zomerse" dag in De Haan.