Retroquiz - 1 augustus

In deze quiz krijgt u elke dag 5 meerkeuzevragen over een nieuwsitem dat in het verleden op die dag plaatsvond. Er wordt wekelijks een verrassingsprijs weggegeven, en op het einde van de zomer zal de deelnemer met de hoogste score een iPad winnen. Hoe meer u deelneemt, hoe meer kans u heeft om een prijs in de wacht te slepen (zie uitleg schiftingsvraag onderaan op deze pagina)!

MTV start 30 jaar geleden

De muziekzender MTV startte 30 jaar geleden met het non-stop uitzenden van videoclips.

Weekprijs week 5

In de vijfde week van de retroquiz herdenken we de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962. Tijd om uzelf de rastafarilook aan te meten. Dat kan met deze rastapruik die we wegschenken aan onze winnaar.

Schiftingsvraag: hoe lang duurt het om een nieuwsitem voor Terzake te draaien?

Bij een ex aequo wordt de winnaar bepaald aan de hand van een schiftingsvraag. Elke dag kan gegokt worden op die schiftingsvraag:

“Hoe lang duurt het om een nieuwsitem over het rookverbod in de Leuvense horeca voor Terzake te draaien?”

De klok begint te lopen vanaf het ogenblik dat de Terzakeploeg de VRT buitenrijdt tot het moment waarop ze de VRT weer binnenrijdt. Geef de tijd in uren, minuten en seconden.

Hoe vaker u deelneemt aan de quiz, hoe vaker u dus kunt gokken op de schiftingsvraag. Er wordt elke week een filmpje gepubliceerd waarin het productieproces van het nieuwsitem gevolgd kan worden, waardoor het gokken naar de schiftingsvraag gedurende de 8 weken steeds accurater kan gebeuren.