"El Diego" bekent 1.500 moorden in Mexico

In Mexico heeft een 33-jarige kopstuk van een drugskartel bekend dat hij zo'n 1.500 mensen heeft vermoord. José Antonio Acosta Hernandez, bekend als "El Diego", is ook de hoofdverdachte van een aanslag op een medewerkster van het consulaat van de VS.

José Antonio Acosta Hernandez werd vrijdag met veel machtsvertoon opgepakt door de politie (foto boven).  Zijn arrestatie was meteen een opsteker in de strijd tegen de gewelddadige drugskartels in het noorden van het land. In Ciudad Juarez alleen zouden daar afgelopen jaar al 3.000 mensen vermoord zijn.

Hernandez zou het hoofd zijn van La Linea, een bende huurmoordenaars die werkt in opdracht van het Juarez-kartel in de provincie Chihuahua. Dat kartel controleert een van de belangrijkste smokkelroutes tussen Mexico en de VS. De Mexicaanse politie had 870.000 euro beloofd aan wie nuttige tips kon geven over Hernandez.

Ook de VS zou hem willen berechten. Hij wordt er immers ook van verdacht achter de moorden te zitten op een medewerkster van het consulaat van de VS in Mexico én op 2 familieleden vorig jaar (kleine foto).