"Netanyahu bereid om te onderhandelen"

Volgens de Israëlische openbare radio is premier Benjamin Netanyahu dan toch bereid om met de Palestijnen te onderhandelen over een bestand op basis van de Amerikaanse voorstellen. Het bericht is nog niet officieel bevestigd, maar ook niet ontkend. Bovendien stelt Netanyahu een aantal voorwaarden.

Netanyahu zou bereid zijn om te praten over een Palestijnse staat binnen de grenzen van voor de Zesdaagse Oorlog in 1967. Tegelijk moet daarbij rekening worden gehouden "met de demografische veranderingen" die het gebied sindsdien heeft ondergaan.

Netanyahu zou de beslissing genomen hebben na overleg met de chef van de Nationale Veiligheidsraad, Yaakov Amidror.

Tot nu toe had Netanyahu gezegd dat de grenzen van 1967 onrealistisch waren, en dat Israël niet de hele Westelijke Jordaanoever zou ontruimen. Netanyahu wil dus ook de meeste Israëlische nederzettingen op Palestijns grondgebied behouden. Palestina moet Israël erkennen als joodse staat.