"Slank zouden we…géén grappen over jou maken"

Kirstie Alley mag dan wel een gelauwerde actrice zijn, toch is het vooral haar sterk schommelend gewicht waarmee ze de laatste jaren de media haalt. Foto’s van een duidelijk met overgewicht kampende diva wisselden af met die van een in bikini poserende starlet. Grappen en grollen op het tv-scherm zijn dan ook schering en inslag. Zo ook door de bekende Amerikaanse tv-presentator David Letterman, die door Alley vorige week met zijn grappen over haar gewicht in zijn eigen tv-show geconfronteerd werd.

"Ik heb altijd gedacht dat je mateloos van mij hield, maar dan ben je begonnen met me "papperig" te noemen", begon de nu 60-jarige actrice uit onder meer "Cheers" haar betoog. Daarna haalde ze uit haar decolleté een briefje met een aantal grappen van Letterman over haar. Alley: "Kirstie Alley neemt deel aan "Sterren op de dansvloer". Mocht je er nog geen hebben, dan is het nu tijd om een breedbeeldtelevisie aan te schaffen."

Een tweede grap volgde: "Gisteren is Kirstie Alley op de dansvloer gevallen tijdens "Sterren op de dansvloer". Hoeveel van jullie hebben dat gevoeld? Nochtans, de jury heeft haar een acht gegeven…op de schaal van Richter."

Letterman, die volgens verschillende mediawatchers maar groen lachte tijdens de grappen, wist dan toch zijn eigen meubels te redden door Alley te counteren met: "We houden van je, en zelfs indien je slank zou zijn, zouden we grappen over jou vertellen. Eh, nee, we zouden dat waarschijnlijk niet doen."

U kunt het fragment hier beneden bekijken:

lees ook