"Twijfelt Hillary Clinton misschien aan haar geslacht?"

Tim Gunn is een van de bekendste en meest spraakmakende modegoeroes van de Verenigde Staten. Vooral zijn ongezouten mening over de modestatements van bekende mediafiguren haalt regelmatig de internationale nieuwsmedia. Dit keer moest Hillary Clinton het ontgelden. Volgens Gunn is het een raadsel waarom de VS-minister van Buitenlandse Zaken zich kleedt zoals ze zich kleedt.

Gunn bekritiseerde Clintons kledingkeuze in het Amerikaanse praatprogramma "Lopez Tonight": "Waarom voelt ze zich verplicht zich zo te kleden? Ik vermoed dat ze verward is over haar geslacht, met al die grote, flodderige, voor een man op maat gemaakte broekpakken. Nee, echt waar, ik ben serieus. Die flatteren haar op geen enkele manier."

Vervolgens gaf hij haar nog een tip mee: "Wel, indien haar broeken niet enkele centimeters boven haar enkels zouden stoppen, dan zou ze tenminste die verdikte zone daar kunnen verbergen."

Gunn begrijpt vooral niet dat een vrouw met dergelijke intelligentie zich zo slecht kan kleden: "Ik heb groot respect voor haar verstand, haar volharding en wat ze voor ons land doet. Ik wens enkel dat ze een krachtiger boodschap kon uitsturen over Amerikaanse mode."

Toch kan het volgens de 57-jarige Gunn nog altijd erger. "Indien men ooit van Snooki (uit de tv-serie "Jersey Shore", nvdr) een mode-icoon maakt, dan verlaat ik deze bedrijfstak", aldus Gunn, die onder meer een boek met de titel "A Guide to Quality, Taste and Style" publiceerde.

lees ook