Antwerpen is grote werf van werkzaamheden

In de provincie Antwerpen starten deze maand verschillende grote en kleinere werkzaamheden aan de snelwegen en andere wegen. Het verkeer zal rekening moeten houden met heel wat vertragingen.
E313

Op de E313 Antwerpen-Hasselt start de tweede fase van de aanleg van de spitsstrook, een extra rijstrook die enkel beschikbaar is tijdens de avondspits. Vorige maand is het stuk tussen de Antwerpse ring en Wommelgem afgewerkt, in augustus volgt het stuk tussen Wommelgem en Ranst aan de splitsing met de E34.

Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind augustus gedaan zullen zijn. Daarna moeten nog elektronische verkeersborden geplaatst en getest worden. Eind oktober zou de spitsstrook dan effectief gebruikt kunnen worden.

Centrum van Antwerpen

Het kruispunt aan de Waaslandtunnel, bekend onder de naam Konijnenpijp, wordt heringericht. Het is een gevaarlijk kruispunt voor wie vanop de Leien de tunnel wil inrijden. Het kruispunt wordt daarom opnieuw aangelegd zodat er nog maar 1 toegangsweg is naar de tunnel via de zijrijbaan van de Leien. Nieuwe wegmarkeringen zouden het verkeer in goede banen moeten leiden.

De weg wordt vaak gebruikt door bestuurders uit de stad die de ring rond Antwerpen proberen te vermijden omwille van de files. Via de noordkant rechtstreeks de tunnel binnenrijden zal na de herinrichting van het kruispunt niet meer kunnen, bestuurders zullen moeten omrijden via de zijweg van de Italiëlei.

"Alle bewegingen die uit het noorden komen, via de kaaien of de Italiëlei zelf, zullen via die zijrijbaan van de Italiëlei moeten komen", zegt Pieterjan Reinwaldt van Wegen en Verkeer. "Op die manier laten we het verkeer veel veiliger en eenduidiger ritsen en zal het verkeer via één rijstrook de Waaslandtunnel binnenrijden."

12 kruispunten in Geel krijgen verkeerslichten

In de regio van Geel starten vandaag werkzaamheden aan 12 kruispunten. Aan de kruispunten komen er verkeerslichten. De werkzaamheden zijn ook de voorbode voor de heraanleg van de kruispunten aan het afrittencomplex Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee.

De verkeerslichten aan de kruispunten moet het verkeer tijdens deze grote werkzaamheden in goede banen leiden. Maar ook na de heraanleg van het afrittencomplex en de nieuwe weg blijven de lichten staan.

Straten afgesloten in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg gaan verschillende straten dicht voor werkzaamheden: de Herentalsesteenweg, de Lodewijk Liekenswijk en de Spoorwegstraat.