Beurzen duiken weer omlaag na goede start

De internationale beurzen hebben een gemengd tot negatief beeld getoond vandaag. In de VS bereikten Democraten en Republikeinen een principeakkoord over het verhogen van het schuldplafond, wat de beurzen oorspronkelijk energie gaf. Maar later op de dag sloeg de twijfel opnieuw toe, en gingen ze weer in het rood.

De Europese aandelenmarkten openden vanmorgen in het groen, maar in de loop van de dag sloeg de twijfel alweer toe en smolt de bonus weer snel weg.

Momenteel staan de meeste Europese beurzen op verlies. In Frankfurt zakte de Dax-index voor het eerst sinds maart zelfs even onder de 7.000 punten, een verlies van 2,4 procent. De beurs van Milaan ging zelfs meer dan 3 procent in het rood. Vooral de financiële aandelen doen het erg slecht.

In Brussel deed de Bel-20 het niet goed. De Bel-20 sloot af met een verlies van ruim 2 procent. Alle aandelen in de korf van de sterindex eindigden in het rood.

In de Verenigde Staten zelf opende Wall Street (foto's) nog licht positief, met stijgingen voor de Dow Jones and technologie-index Nasdaq. Maar al snel maakte het prille optimisme plaats voor twijfel en onzekerheid, en ging Wall Street licht in het rood. Dat heeft te maken met de vrees dat 's werelds grootste economie opnieuw zou kunnen afglijden naar een recessie.