Chavez toont legersnit: "De chemotherapie werkt"

De Venezolaanse president Hugo Chavez is voor het eerst op televisie verschenen met zijn nieuwe uiterlijk, een legersnit. Chavez ondergaat een behandeling tegen kanker, waardoor zijn haar nu begint uit te vallen. Chavez zegt dat de behandeling werkt en maakte grapjes over zijn nieuwe kapsel.

Chavez verscheen in het openbaar tijdens de eedaflegging van enkele nieuwe ministers (kleine foto), een ceremonie die op de  Venezolaanse televisie werd uitgezonden.

De 57-jarige Chavez deed zijn best om zich als zijn oude zelf te tonen, en haalde meteen uit naar de oppositie. Hij heeft zijn haar laten afscheren omdat het begon uit te vallen door de chemotherapie. "Mijn nieuwe kapsel", zei hij met een kwinkslag, "het toont aan dat de behandeling werkt." Hij toonde een zwart-witfoto van hemzelf en zijn broer Adan als kind en zei: "We zien er nu hetzelfde uit." Chavez noemde zijn nieuwe kapsel een legersnit.

Chavez ging op 20 juni onder het mes in Cuba om een kwaardaardig gezwel te laten verwijderen. Hij zei niet om welk type kanker het gaat en waar die zich precies bevindt, maar het gaat om de bekkenstreek. Vorige maand begon hij dan met chemotherapie, om te voorkomen dat kwaadaardige cellen zouden terugkomen. Dat zou het geval zijn, maar Chavez plant sowieso nog twee chemokuren.