Frankrijk stopt Overgangsraad 182 miljoen toe

Frankrijk geeft de Libische Nationale Overgangsraad 182 miljoen euro voor humanitaire doelen. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken meegedeeld.

Het geld is afkomstig van voorheen bevroren Libische rekeningen in Frankrijk. De nieuwe ambassadeur van de Overgangsraad, Mansour Saif Al-Nasr, kreeg het nieuws te horen van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé.

De Libische Nationale Overgangsraad is de officiële vertegenwoordiging van de Libische rebellen die de strijd aangingen tegen de Libische kolonel Moe'ammar Al-Khaddafi.

Frankrijk was het eerste land dat de Overgangsraad erkende als de wettelijke vertegenwoordiger van het Libische volk. Sindsdien werd de raad al door een twintigtal landen erkend, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije en België.