Griekse taxichauffeurs voeren acties op

De stakende Griekse taxichauffeurs hebben hun acties verzwaard. Ze blokkeren de belangrijke doorgangswegen en hinderen toeristen bij aankomst en vertrek op luchthavens. De staking duurt nu al meer dan twee weken.

De Griekse taxichauffeurs staken omdat ze het niet eens zijn met de plannen van de regering om hun sector te liberaliseren. Na twee weken staken hebben ze vandaag hun acties verzwaard. De taxichauffeurs blokkeren onder andere de toegangswegen naar de luchthaven van Heraklion, op het eiland Kreta, waardoor toeristen gedwongen worden om te voet te gaan.

De actievoerders hebben ook de toegang tot de belangrijkste haven van het eiland Korfoe geblokkeerd. Ze zijn tevens van plan om de komende 48 uur het ministerie van Transport in Athene te omringen.