Kings Of Leon annuleert Amerikaanse tournee

De Amerikaanse band Kings Of Leon heeft zijn volledige Amerikaanse tournee geannuleerd. De band meldt dat de tournee wordt geschrapt door gezondheidsproblemen van zanger Caleb Followill.

Zanger Caleb Followill stapte vorige week tijdens een concert in Dallas na 45 minuten van het podium. Hij zou last gehad hebben van de warmte. De andere bandleden vertelden via Twitter een ander verhaal. "Ik kan niet liegen. Er zijn problemen binnen de groep die erger zijn dan onvoldoende sportdrank drinken", schreef Jared Followill, de broer van Caleb.

Alle geplande concerten van het Amerikaanse luik van de tournee van Kings Of Leon worden geannuleerd. De optredens zullen niet ingehaald worden en de tickets worden terugbetaald. Het eerstvolgende optreden van de groep is gepland op 28 september in Vancouver in Canada.

Kings Of Leon werd in 2000 opgericht door de drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill. Samen met hun neef en leadgitarist Matthew Followil brachten ze in 2003 een eerste album uit: "Youth and young manhood". In 2008 volgde de wereldwijde doorbraak met de cd "Only by the night". Het nummer "Sex on fire" was de doorbraakhit van de band.