Meat Loaf stort in tijdens concert in de VS

De Amerikaanse zanger Meat Loaf (63) is vorige week flauwgevallen tijdens een optreden in de VS. Tijdens zijn concert in Pittsburgh kreeg de zanger van "Paradise by the dashboard light" een astma-aanval.

Meat Loaf kreeg tijdens zijn optreden in Pittsburgh geen adem meer en viel neer op het podium. Duizenden toeschouwers zagen hoe hij door crew- en bandleden opnieuw op de been werd geholpen. Even later zette de zanger het concert voort.

"Oh my god. Ik ben net flauwgevallen", riep hij het publiek toe. Meat Loaf heeft intussen het Amerikaanse luik van zijn wereldtournee "Guilty pleasures" afgewerkt. Woensdag staat hij op het podium in Australië.

Meat Loaf brak eind de jaren 70 door met het album "Bat out of hell". De teksten en muziek van het album werden geschreven door Jim Steinman. Het nummer "Paradise by the dashboard light" was een van de grootste hits uit de jaren 70. In 1993 maakte de extravagante zanger een geslaagde comeback met de cd "Bat out of hell II: Back into hell".