Oprah Winfrey aangeklaagd om slogan

De Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey wordt aangeklaagd omdat zij het motto "Own your power" zou hebben gestolen. Simone Kelly-Brown van het bedrijf Own Your Power Communications, beweert immers dat zij het concept heeft bedacht.

De Amerikaanse Simone Kelly-Brown sleept Oprah Winfrey nu voor de rechter. De vrouw vertelde aan het Amerikaanse tijdschrift "Entertainment weekly" dat zij de slogan "Own your power" heeft verzonnen en dat ook het concept van het geloof dat alles in je leven realiseerbaar is, aan haar toebehoort.

De slogan stond in oktober vorig jaar in het groot op de cover van Oprahs tijdschrift "O". Ook een onderdeel van Oprahs website is vernoemd naar het motto.

Een woordvoerder van Harpo Productions, de productiemaatschappij van Oprah, zegt echter nog niet op de hoogte te zijn van de aanklacht.