Peumans krijgt excuses van Waalse belager

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) heeft excuses gekregen van de Waalse man die hem in september vorig jaar in Visé klappen had gegeven. Peumans ziet nu wellicht af van een rechtszaak tegen de man.

Jan Peumans werd in de Luikse gemeente Visé aangevallen door een man toen hij samen met zijn vrouw een ijsje ging eten. De belager is lid van Action Fouronnaise, dat de belangen van Franstaligen in de Limburgse gemeente Voeren verdedigt.

De man ontkende lange tijd dat hij de parlementsvoorzitter klappen had toegediend, hij gaf wel toe dat er een woordenwisseling tussen de twee was geweest.

Vorige maand maakte Peumans bekend dat hij de zaak via strafbemiddeling wilde oplossen. Als de man Peumans zijn excuses zou aanbieden, zou de N-VA'er geen rechtszaak aanspannen tegen zijn belager. Dat is nu dus gebeurd. Peumans heeft de man ook gevraagd om 50 euro te storten aan de boeddhistische tempel in Hoei.