Swissport haalt contract in Bierset binnen

De Zwitserse bagageafhandelaar Swissport heeft het contract binnengehaald voor de afhandeling van bagage en passagiers op de luchthaven van Bierset bij Luik. Het contract geldt 10 jaar.

Swissport is al sinds 1990 actief op de luchthaven, het bedrijf levert opslagdiensten. Nu kan het bedrijf zijn activiteiten dus uitbreiden. Het contract werd toegewezen aan Swissport na een openbare aanbesteding van de luchthaven.

Eerder dit jaar kreeg Swissport , samen met Flightcare, ook een contract toegewezen voor de afhandeling van bagage vanaf 1 november op de luchthaven van Zaventem na een openbare aanbesteding. Daardoor moet Aviapartner stoppen in Zaventem. Swissport zou al het personeel van Aviapartner overnemen om de dienstverlening op Zaventem te verzorgen.

Aviapartner is echter in kort geding gegaan tegen de toewijzingsprocedure. Tegen het kort geding heeft Brussels Airport beroep aangetekend. Los van de juridische procedure heeft Brussels Airport wel beslist om de toewijzing voorlopig te bevriezen. Aviapartner en Flightcare blijven beiden de bagage afhandelen op Zaventem in afwachting van een vonnis.