Veel Vlaams talent op Filmfestival van Montréal

De organisatoren van het 35e Filmfestival van Montréal hebben tien Vlaamse producties op de affiche van het event gezet. Volgens het Vlaams Audiovisueel Fonds is het Festival van Montréal na het Filmfestival van Cannes het belangrijkste filmfestival in de Franstalige wereld.

De langspeelfilms "Hasta la vista" van Geoffrey Enthoven en "Noordzee Texas" van Bavo Duferme waren al geselecteerd voor het 35e Filmfestival van Montréal.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) meldt dat daar vijf kortfilms aan toegevoegd: "Badpakje 46" (foto), "Dansen met Travolta", "Bento Monogatari", "Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck" en "Sous le peau".

Ook de lange documentaire "Epilogue" over euthanasie van Manno Lanssens is geselecteerd voor het Filmfestival van Montréal. Ook twee coproducties met Vlaamse inbreng zitten in een van de selecties op het festival: "Elle ne pleure pas elle chante" van Philippe de Pierpont en "Karla's arrival" van Koen Suidgeest.

Het Filmfestival van Montréal vindt plaats van 18 tot en met 28 augustus. Vorig jaar viel "Adem" van Hans Van Nuffel in de prijzen op het evenement.