Werkloosheid in Vlaanderen blijft dalen

De werkloosheid in Vlaanderen is in juli met bijna 8 procent gedaald tegenover vorig jaar. Het is al voor de elfde maand op rij dat de werkloosheid daalt. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Vlaanderen telde eind juli 211.524 niet-werkende werkzoekenden. Dat is een daling van 7,7 procent tegenover juli vorig jaar. Er zijn ook 10 procent minder jonge werklozen. Nochtans is juli de maand waarin veel schoolverlaters zich inschrijven als werkzoekende.

De dalende trend zet zich ook bij de oudere werklozen voort. Het aantal werkzoekende 50-plussers daalde immers met meer dan 2 procent. Zij maken wel een kwart uit van alle werkzoekenden. "De 50-plussers hebben een zeer belangrijke rol bij het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt", stelt Philippe Muyters. "De activering van deze groep is de voornaamste uitdaging voor de Vlaamse arbeidsmarkt."

Het aantal langdurig werkzoekenden is echter wel weer gestegen, en dat met bijna 2 procent.