"Koning van Katoren" wordt verfilmd

Het jeugdboek "Koning van Katoren" van de Nederlandse schrijver Jan Terlouw, wordt verfilmd. De regie is in handen van de Nederlandse regisseur Ben Sombogaart, bekend van de verfilming van "Kruistocht in spijkerbroek".

De opnames voor "Koning van Katoren" beginnen in februari volgend jaar. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De productie van de film is in handen van Kees Kasander. Eerder werden ook al Terlouws boeken "Oorlogswinter" en "Briefgeheim" verfilmd.

De beoogde hoofdrolspeler voor de film is Martijn Lakemeier. De 17-jarige Nederlandse acteur won eerder al een Gouden Kalf voor zijn rol in "Oorlogswinter".

Jan Terlouw schreef "Koning van Katoren" in 1971. Een jaar later won hij de Gouden Griffel. Het boek gaat over de 17-jarige Stach die zeven opdrachten moet vervullen om koning te worden van het land van Katoren. In 2007 verscheen het vervolg "Zoektocht in Katoren".