Aanhouding "gijzelaar" Anderlecht verlengd

De man die zich vorige week woensdag urenlang verschanste in het appartement van zijn vriendin in Anderlecht, blijft nog minstens een maand in de cel. De raadkamer heeft zijn aanhouding verlengd. Dat meldt het parket.

De man had zich verschanst in het appartement van zijn vriendin nadat hij de avond voordien een urenlange ruzie had gehad met haar. Volgens de vrouw, die met haar drie kinderen het appartement kon uitvluchten, had hij ermee gedreigd iedereen neer te schieten die in zijn buurt kwam en de boel op te blazen.

Uiteindelijk kon de speciale interventie-eenheid van de federale politie de man rond 20.30 uur 's avonds overmeesteren. Pas toen konden een honderdtal klanten van een Aldi-warenhuis, dat recht tegenover het bewuste appartement lag, de winkel verlaten.

Na zijn arrestatie ontkende de man dat hij dreigementen had geuit. Wel gaf hij toe dat hij een schot had gelost toen de politie de andere bewoners van het appartementsgebouw evacueerde. Naar eigen zeggen vreesde hij dat zijn deur werd ingebeukt en had hij in de muur geschoten.