Brand in Luchtbalwijk veroorzaakt door vuurpijl?

De brand in een appartementsgebouw aan de Venezuelastraat in de wijk Luchtbal is mogelijk veroorzaakt door een vuurpijl. Getuigen hebben gezien dat er kort voor de brand een vuurpijl is afgeschoten in de richting van het gebouw. Maar zekerheid dat dat de oorzaak is, is er nog niet, zegt de politie.

Het vuur in het 17 verdiepingen tellende gebouw ontstond gisteravond rond 23.15 uur. De brandweer kwam snel ter plaatse met onder meer 4 pompwagens, een commandowagen, een adembeschermingswagen en 2 ladderwagens, waaronder een met een ladder van 50 meter om de bovenste verdiepingen te kunnen bereiken.

In het gebouw waren zo'n 50 mensen aanwezig, de meesten hadden zichzelf al in veiligheid gebracht toen de brandweer arriveerde. De brand kon beperkt worden tot een appartement op de 12e verdieping, waaruit een bewoner moest worden gered. Hij werd ter plaatse verzorgd, net als 2 andere bewoners van naburige appartementen die licht bevangen waren door de rook.

Het appartement waar de brand is ontstaan, is zwaar beschadigd door de rook.