Brand in Seneffe wel degelijk kwaad opzet

Het parket van Charleroi heeft bevestigd dat de woningbrand in Seneffe, in Henegouwen, van gisteren kwaad opzet was. In het huis werden de lichamen gevonden van een jong koppel en hun baby.

Gisterochtend brak brand uit in een woning in Arquennes, een deelgemeente van Seneffe. In het huis werden de lichamen van een man, een vrouw en hun 1,5 jaar oude baby aangetroffen. Al snel rees het vermoeden dat de brand kwaad opzet was.

Gisteravond werd een autopsie uitgevoerd op de lichamen. Daaruit is gebleken dat het jonge koppel al dood was vóór er brand uitbrak. Ze waren meermaals met een stomp voorwerp geslagen op het hoofd. Daarna werd brandgesticht in hun woning om de moord te maskeren. In die brand is de 1,5 jaar oude baby omgekomen.

Het parket van Charleroi tast nog in het duister over de mogelijke dader(s) van de moord en de motieven.