Britse soldaten leven zich uit op "Glee"-lied

Het is niet de eerste keer dat het gebeurt, en het zal ook niet de laatste keer zijn: soldaten op buitenlandse missie die de verveling verdrijven door een “eigen” versie van een lied, met aangepaste choreografie, online te zetten. Wanneer het lied dan goed zit, kan dit tot een uiterst grappig geheel leiden. Meebrul- en fuifnummer "Don’t stop believin", in de versie van de populaire tv-serie "Glee", gecombineerd met potige soldaten, kon in bijna niets anders dan een YouTube-succes resulteren.

De soldaten maken deel uit van de Britse "7 Commando Battery, 29 Commando" in Afghanistan. Het is een vrij persoonlijk filmpje geworden -wellicht voor het thuisfront-, want de voornamen van de soldaten verschijnen tijdens het filmpje. Bovendien blijft geen enkele locatie gespaard. Zo krijgen we een kijk in de toiletten ginder.

Het nummer "Don’t stop believin" is origineel van de popgroep Journey en werd in 1981 een Top 10-hit in onder meer de VS en Canada. In 2010 kreeg het nummer een tweede kans in een nieuwe versie van de bij tieners enorm populaire tv-serie "Glee". Het werd zowat het lijflied van de serie en het gilgehalte van deze versie, met een vaak uithalende Lea Michelle (die in de serie de onuitstaanbare Rachel Berry vertolkt), maakte van het nummer ook een topper op jongerenfuiven.

lees ook