Docville gaat voor tweede keer "on tour"

Het Internationaal Documentair Filmfestival Docville organiseert voor het tweede jaar op rij Docville on Tour. Van september 2011 tot en met februari 2012 zal een selectie van spraakmakende documentaires te zien zijn in enkele filmzalen in Vlaanderen en Brussel.

De eerste film is "Marwencol", de winnaar van Docville. De film van de Amerikaan Jeff Malmberg gaat over een man die met G.I. Joe- en Barbiepoppen een fictief Belgisch dorpje in de Tweede Wereldoorlog bouwt.

Ook "De engel van Doel", een Nederlandse documentaire over de strijd van de inwoners om het Belgische polderdorp te behouden, is geselecteerd.

Andere geselecteerde films zijn "This way of life" (Nieuw-Zeeland) over een gezin met zes kinderen dat op een alternatieve manier leeft, "Reindeerspotting" (Finland) over een jonge drugsverslaafde en "If  a tree falls" van Marshall Curry (VS) over "Earth Liberation Front" (ELF).