Leonardo DiCaprio is best betaalde acteur

Leonardo DiCaprio is de best betaalde acteur in Hollywood. De 36-jarige Amerikaan heeft het voorbije jaar ruim 54 miljoen euro verdiend. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van het Amerikaanse magazine Forbes.

Met de 54 miljoen euro die DiCaprio tussen mei 2010 en mei 2011 verdiende, springt hij van de vijfde naar de eerste plek op de lijst. DiCaprio was vorig jaar te zien in "Shutter Island" van Martin Scorsese en "Inception" van Christopher Nolan.

DiCaprio wordt in de rangschikking van Forbes gevolgd door Johnny Depp, die 35 miljoen euro verdiende. Depp kroop dit jaar voor de vierde keer in de huid van kapitein Jack Sparrow in "Pirates of the Carribean: On stranger tides". De derde plek is voor komiek Adam Sandler, die in een jaar tijd 28 miljoen euro verdiende. Will Smith komt op de vierde plaats met 25 miljoen euro en Tom Hanks sluit de top vijf af met 24 miljoen euro.

Eerder dit jaar maakte het zakenblad Forbes al bekend wie de best betaalde actrice van het afgelopen jaar was. Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker stonden beiden bovenaan met een bedrag van 21 miljoen euro.