Man gewond bij val uit kermisattractie

Bij een val uit een attractie op de Brusselse Zuidkermis is een bezoeker gisteravond zwaargewond geraakt. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zijn toestand is intussen stabiel.

De kermisganger viel rond 21.40 uur uit de attractie "Tagada", een platform dat ronddraait en van links naar rechts helt. Getuigen riepen er politie-agenten bij die op de kermis te voet aan het patrouilleren waren

Toen de agenten ter plaatse kwamen, klaagde de man over hevige pijnen en had hij geen besef van tijd en plaats meer. Een ziekenwagen bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis, waar artsen beslisten hem onmiddellijk te opereren. Hij verkeert intussen niet meer in levensgevaar.

De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Het Brusselse parket heeft een deskundige aangesteld om de attractie te onderzoeken. Tot zolang is het tuig verzegeld.