Wordt schorsing van Koekelberg weer opgeheven?

De auditeur bij de Raad van State adviseert de voorlopige schorsing van voormalig politiechef Fernand Koekelberg te schorsen. Doorgaans volgt de Raad van State het advies van de auditeur.

De soap rond het al dan niet schorsen van Fernand Koekelberg krijgt naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe episode. Vorige week schorste de Raad van State  de schorsing van Koekelberg al een eerste keer wegens procedurefouten. De voormalige baas van de federale politie was op non-actief gezet na beschuldigingen van zijn ex-vriendin dat hij haar zou hebben verkracht.

Koekelberg, die in principe ook kandidaat kan zijn om zichzelf op te volgen als commissaris-generaal, houdt vol dat hij onschuldig is. Toen zijn tijdelijke opvolger vorige zaterdag besliste om hem opnieuw te schorsen, ging hij een tweede keer in beroep.

Mocht de Raad van State nu het advies van de auditeur volgen en de schorsing van Koekelberg ongedaan verklaren, staat Koekelberg niets in de weg om zich weer kandidaat te stellen als commissaris-generaal. Momenteel is hij coördinator voor de verbindingsofficierren bij gewesten en gemeenschapen.