"Misschien ben jij een lullige cameraman"

In het kader van de campagne "Save our schools" verdedigde acteur Matt Damon afgelopen weekend de nood aan werkzekerheid voor leerkrachten in het onderwijs. Toen een journaliste probeerde duidelijk te maken dat werkonzekerheid misschien een aansporing zou kunnen zijn om zich in zijn job te bewijzen, raakte de acteur enigszins geprikkeld. Een gevoel dat nog versterkt werd toen de cameraman zich met een dooddoener in de discussie mengde.

De journaliste van de videosite Reason Tv probeerde haar bewering kracht bij te zetten door te verwijzen naar Damons eigen werkonzekerheid als acteur. Maar de Oscarwinnaar van "Good Will Hunting" kon daarvoor maar weinig waardering opbrengen: "Denk jij nu echt dat de onzekerheid van een job mij harder doet werken? Ik WIL een acteur zijn. Dat is mijn motivatie. Je bedoelt eigenlijk dat een leerkracht een luierik wordt, vanaf het moment dat hij benoemd is. Een leraar wil les geven! Ik bedoel, waarom zou je anders een "shitty" salaris aanvaarden en lange uren kloppen, behalve wanneer je die job echt graag doet?"

Op dat moment mengde de cameraman zich in het debat door te stellen dat "tien procent van de leerkrachten geen les kan geven". Hij kon niet onmiddellijk zijn bron voor deze bijkomende informatie geven, waardoor Damon wel echt pissed geraakte en de cameraman toesnauwde met : "Misschien ben jij een lullige cameraman. Weet ik veel." De nu 40-jarige acteur en scenarist laat dus duidelijk niet met zich sollen, ook niet in aanwezigheid van zijn moeder.

lees ook