Cath Luyten ambassadrice van BVN

Tv-gezicht Cath Luyten is voortaan officieel de Vlaamse BVN-ambassadrice. In die rol zal ze de VRT-satellietzender in binnen- en buitenland vertegenwoordigen.

Cath Luyten is bekend van de Eén-programma's "Vlaanderen vakantieland" en "De kazakkendraaiers". Als BVN-ambassadrice gaat ze in augustus onder meer vakantietips geven via de wekelijkse nieuwsbrief van Eén. Ze zal ook de BVN-award uitreiken aan het meest bekeken Vlaamse tv-programma in het buitenland. Ze krijgt ook een eigen pagina op de BVN-website.

BVN is een samenwerking tussen de Vlaamse en Nederlandse openbare omroepen en biedt een selectie van Vlaamse en Nederlandse programma's die via satelliet te bekijken zijn in het buitenland, zoals "Dagelijkse kost", "Mag ik u kussen?", "Villa Vanthilt" en "Het journaal".

In Nederland is Floortje Dessing BVN-ambassadrice. Zij is vooral bekend als presentatrice van de BNN-programma's "3 op reis" en "How to stay alive".